•  
  • info@aktivssl.hu
  •  
  • Telefon (H-P: 10h-16h) +36 (70) 944-7008

Gyakran Ismételt kérdések

 Főoldal /Kérdések-Válaszok

Kérdések-Válaszok

Mi történik a 3 hónapos ingyenes használat lejárta után?
A lejárat közeledtével több emlékeztető e-mailt is kiküldünk a fordulónapról, amelynek lejárta előtt érdemes dönteni az esetleges hosszabbításról. Ha a meghosszabbítás elmarad, akkor az SSL tanúsítvány szolgáltatásunk egyszerűen felfüggesztésre kerül és a továbbiakban sima http oldalon töltődik majd be a weboldala. Ha később mégis úgy dönt, hogy szüksége van erre a szolgáltatásra, bármikor aktiválhatja az SSL-t a normál éves díj mellett.
Ha egy tárhelyen több weboldalt is tartok, akkor az SSL tanúsítványt mindegyikre megkapom?
Nem. Sőt, mindig csak az az egy weboldal kaphatja meg az SSL tanúsítványt, amelyik a "fődomain", vagyis amelyikről a tárhelyet elnevezte a megrendelő. Ha mégis szükséges lenne a többi oldalhoz is SSL tanúsítvány, akkor azokat külön tárhely csomagokba kell átcsoportosítani. A WebPark 3 fő tárhely csomagja mellett van egy ún. Flexibilis csomag is, amely több tízezer tárhely kombinációt tartalmaz. A tapasztalatok azt mutatják, hogy jobban megéri hosszabb távon külön tárhelyen kezelni a weboldalakat.
Ha megszűnik a weboldalam, átvihető a hátra lévő AktivSSL szolgáltatás másik weboldalra?
Sajnos nem. Az AktivSSL mindig egy tárhely csomaghoz, azon belül egy meghatározott domain névhez kötődik és nem vihető át másikra. Ha a tárhely csomag megszűnik, akkor az SSL tanúsítvány is törlésre kerül.
Van pénzvisszafizetési garancia az AktivSSL-re?
Az SSL tanúsítványokra alapvetően nem szokás pénzvisszafizetési garanciát adni. Az AktivSSl szolgáltatásra sincs visszafizetési garancia, azonban egyedülálló módon 3 hónap próbaidőszakot biztosítunk teljesen ingyenesen. A 3 hónap elteltével a tapasztalatok tükrében felelősen dönthet a felhasználó a hosszabbításról, amelynek már éves díja van.
További előny, hogy jóval kisebb az éves díj, mint egy átlagos SSL tanúsítvány esetében.
Rendelhető aldomainekhez AktivSSL szolgáltatás?
Technikailag erre nincs jelenleg megoldásunk, ezért csak a fődomainhez rendelhető AktivSSL. Ehhez automatikusan jár a www-s változat tanúsítványa is. Más aldomainekre egyelőre nem rendelhető Aktiv SSL.
Bármilyen szerveren beállítható a szolgáltatás?
Az AktivSSL szolgáltatás lényege, hogy egy automatizmussal tesszük a tanúsítvány rendelést végtelenül egyszerűvé és gyorssá, az ehhez szükséges beállításokat és programokat viszont szerver szinten lehetséges csak kezelni. Mivel más szolgáltatók szerverén nem rendelkezünk/rendelkezhetünk ilyen erős jogosultságokkal, ezért kizárólag a Webpark szerverein tudjuk ezt a szolgáltatást biztosítani.
Szeretném a WebParkhoz költöztetni a weboldalam és AktivSSL-t igényelni hozzá. Segítenek ebben?
Ha weboldalt költöztet, akkor érdemes az ebből fakadó kiesés minimalizálására törekedni. Könnyíti az eljárást, ha előzetesen a domain nevet már áthozta, de ez nem feltétele a weboldal áthozatalának.
A zökkenőmentes költöztetéshez minden szükséges hozzáférést és instrukciót megadunk, azonban ha a tartalom átmásolását is inkább ránk bízná, akkor előzetesen látnunk kell az oldalt, hogy felmérjük az ezzel járó feladatot.
WordPress, Drupal, Joomla oldalak áthozatalát alapvetően nem vállaljuk, az egyéb oldalak áthozatalát annak méretétől, típusától függően általában nettó 5-8ezer forint egyszeri díj mellett végezzük el.
A folyamat megkezdése előtt érdeklődjön e-mailben a weboldal pontos címének megadása mellett!

Ha WordPress, Drupal vagy Joomla oldala van, akkor vegye fel a kapcsolatot egy abban a rendszerben járatos programozóval és kérjen tőle árajánlatot a költöztetésre!
Minden HTTPS oldal megbízható?

A HTTPS oldalak tanúsítványának hitelességét az oldalt betöltő böngésző vizsgálja. A böngészők látványosan figyelmeztetik a látogatót, ha nem tartják megbízhatónak a tanúsítvány hitelességét és azt is jelzik, ha ismert, elfogadott tanúsítványt érzékelnek (pl. zöld lakat a sor elején Chrome és Firefox esetében).

Nagyobb gondot jelent az, hogy egyes böngészők vagy azok egyes verzió gyakran a megbízható tanúsítványokat sem ismernek fel, ezzel hitelességi problémát okozva az oldal üzemeltetőjének. Az AktivSSL tanúsítvány nagy előnye, hogy az alapját képező tanúsítvány mögött áll a két legelterjedtebb böngésző. Emellett a tapasztalatok és tesztek azt mutatják, hogy a többi böngésző is felismeri és elfogadja ezt a már milliók által használt tanúsítványt.

Mitől élvez védettséget egy tanúsítvánnyal ellátott HTTPS honlap?

A HTTPS oldalakon folytatott tevékenységek -beleértve a fórumhozzászólásokat, személyes információkat vagy bankkártya adatokat- azonnal titkosításra kerülnek és egészen a weboldalt kiszolgáló szerverig titkosított információként haladnak.
A látogató számítógépe és az oldalt tároló szerver között nagyon hosszú az út, számos útválasztón, routeren mennek keresztül a weboldalon megadott adatok. Ez egy megfelelő tanúsítvánnyal ellátott HTTPS oldalról titkosítva megy tovább, míg az ilyennel nem rendelkező HTTP oldalaktól direkt módon, titkosítás nélkül áramlanak az adatok.

A megfelelő SSL tanúsítvánnyal nem rendelkező http oldalakon folytatott tevékenységek, illetve az azokon megadott adatok számos technológiával lehallgathatók, az adatok így illetéktelen kezekbe kerülhetnek.
Különösen veszélyes nyilvános wifi hálózaton meglátogatott http oldalakon megadni személyes vagy üzletileg érzékeny adatokat.

Mennyibe kerül összesen, ha a domain nevet-, a weboldalt- és az SSL-t is a WebParknál tartom?

A .hu végű domainek éves díja 1200Ft+Áfa. A weboldalaknak, e-mail címeknek általában elég egy ALAP- vagy egy PRO csomag (3200-, illetve 5800Ft+Áfa/év). Az SSL 3600Ft+Áfa/év. Az első évben még ezeket is csökkentik különféle kedvezmények. Hosszabb távon egy .hu domain mögött működő AktivSSL-t használó oldal éves fenntartása összesen nettó 8-11 ezer Ft között alakul.