•  
  • info@aktivssl.hu
  •  
  • Telefon (H-P: 10h-16h) +36 (70) 944-7008

SSL tanúsítvány áttekintő

 Főoldal / SSL info /Áttekintő

AktivSSL - Általános ismertető

SSL tanúsítvány jelentése

Mi az AktivSSL?

Az AktivSSL szolgáltatás keretében egy külföldön már millók által használt SSL tanúsítvány beszerzését, beállítását, adminisztrációját, megújítását vállaljuk.
Ez a tanúsítávány sok szenpontból előnyösebb, mint a hagyományos megoldások (oldalunk ezeket az előnyöket részletesen tárgyalja), azonban a technikai jellegű feladatok speciális ismereteket és rendszeresebb, negyedévenkénti aktivitást igényelnek a tárhelyszolgáltatótól (tőlünk).
Az előnyök ismeretében úgy láttuk jónak, ha a technikai nehézségekre egy nagyrészt automatikus megoldást fejlesztünk ki, amivel sikerült elérnünk, hogy ügyfeleinkre a sok tennivaló közül csak a megrendelés hárul. Ezáltal a lehető legegyszerűbben, rendkívül alacsony költség mellett kínálunk egy kiváló SSL-t a https oldalt igénylő közönségnek.

Szolgáltatásunk a "Let's Encrypt" projektre épül, alkalmazása viszont olyan jogosultságokat igényel, hogy csak a saját, webparkos szervereinken tudjuk a beállításokat elvégezni. Ennél fogva használatának technikai előfeltétele, hogy a weboldal, amelyhez kérik az SSL-t webparkos tárhelyen legyen.


Mire jó az Aktív SSL tanúsítvány?

Mire jó az SSL tanúsítvány?

Az SSL tanúsítvánnyal rendelkező https oldalak garantálják a látogató számára, hogy az oldalon folytatott tevékenysége, beírt üzenetei, személyes adatai az oldalt kiszolgáló szerver felé titkosított csatornákon áramolnak, amely megakadályozza az esetleges lehallgatásokat, illetéktelen adathalászatot is.
A böngészők (Chrome, Firefox, Safari, Explorer, stb) maguk is mérlegelik, hogy egy https oldal tanúsítványa hiteles -e, elfogdaható -e számukra. Ha a böngészők nem látják igazoltnak a tanúsítvány hitelességét, akkor azt jelzik a látogatók felé is.
Ezért fontos, hogy a böngészők számára is elfogadott tanúsítvánnyal lássuk el weboldalunkat és ezáltal elnyerjük a látogatóink bizalmát.

Az SSL tanúsítvány biztonságot ad a weboldal látogatóinak, ezáltal bizalmat kelt az oldal üzemeltetője felé. Ma már sokan egyáltalán nem adják meg adataikat olyan oldalon, amelynek nincs hiteles tanúsítványa,
így a vásárlókért folytatott verseny része lett az SSL tanúsítvány is.

Kik állnak mögötte?

Az AktivSSL szolgáltatásunk alapját képező "Let's Encrypt" projekt ismertebb támogatói egyebek mellett:

  • Mozilla (Firefox)
  • Google Chrome
  • FaceBook
  • Cisco
  • Shopify
  • Hewlett Packard

Bővett lista itt: letsencrypt.org/sponsors

Mennyibe kerül?

Az AktivSSL szolgáltatást 3 hónapig díjmentesen biztosítjuk minden kötelezettség nélkül, amely időszak alatt eldöntheti a felhasználó, hogy szeretné az SSL tanúsítványt meghosszabbítani vagy sem.
A meghosszabbítás 1 évre 3600Ft+Áfa díj mellett történik. A sorrend kötött, vagyis nem lehet fizetősként megrendelni az SSL-t csak ingyenesként, majd a 3 hónap lejárta után lehet véglegesíteni a szolgáltatást.
Az egy év letelte után ismét 1 évre lehet hosszabbítani, a fordulónap előtt lejárati értesítőket küldünk ki.

A megrendelés a WebPark.hu oldalon történhet, technikai előfeltétele egy webparkos tárhely ahhoz a domain névhez, amelyhez tartozni fog az SSL tanúsítvány. A fizetési mód átutalás vagy bankkártyás fizetés, de van mód bankfiókba történő személyes befizetésre is.
A számlázás elektronikus, ahogy a teljes rendelési folyamat is, amely során egyetlen papírt sem kérünk be, minden online történik.

Technikai feltételek

Technikai feltételek

Az AktivSSL szolgáltatásunk webtárhelyhez kötött, ezért alapvető technikai feltétel, hogy a domain névhez tartozó tárhely a mi webparkos szerverünkön legyen.
További megkötés, hogy csak a domain névre magára és a www aldomainre adjuk, más aldomainekhez nem.
Az SSL tanúsítvány rendelésénél automatikusan adjuk a www-s változatot is a www nélküli mellé, ennek nincs külön díja.
Technikai értelemben nem feltétel, hogy a domain név is nálunk legyen, de más szempontok és tapasztalatok alapján előnyösebb, ha a domaint is mi kezeljük.
Amennyiben máshol tartja fenn a domain nevet, de a tárhelyet a webparknál igényli, úgy a domain név DNS-eit is mi szeretnénk adni (díjmentesen), aminek módja egy DNS váltás kezdeményezése a domain regisztrátornál.
A WebPark üzemeltetője a Silicium Network Kft. akkreditált .hu domain regisztrátor, ezért van lehetőség közvetlen domain regisztrációra vagy domain áthozatalra is.

A domain regisztráció, a tárhely szolgáltatás és az SSL szolgáltatás is tartható tehát a WebParknál, de a domain lehet máshol is, ha a DNS-ek a webparkos névszerverek.

SSL tanúsítvány: biztonság, bizalom, több vásárló